geschiedenis "in-touch"


In 1987 is het idee ontstaan om een gospelkoor op te richten. Dit was het eerste interkerkelijke jongerenkoor op Goeree-overflakkee.

 

In 1988 kreeg het koor de naam InTouch wat ‘in contact’ betekent. Vincent Hullegie was de eerste dirigent van het koor. Het koor groeide en al snel was er behoefte aan een grotere ruimte, dit werd de jeugdruimte in de Exoduskerk. In Augustus 1989 nam Marianne Olivier het stokje over en gaf zij haar eigen kleur aan het koor. In 1992 werd Marianne opgevolgd door Wim Timmermans.

 

Onder leiding van Wim werd het eerste lustrum gevierd in samenwerking met het koor Vaya con Dios uit Zuidland. In Januari 1994 is Ad de Joode als dirigent bij het koor gekomen. Als professioneel musicus had Ad al diverse koren onder zijn hoede. Mede door zijn contacten in de muziekwereld werd het mogelijk, om onder andere een cd op te nemen en om deel te nemen aan een aantal grote concerten zoals in 1996 in de Laurenskerk in Rotterdam. In 1998 is Ad een tijd weg geweest bij InTouch en werd zijn plaats opgevuld door Reinier Geradts en Fred de Vries. 

 

Augustus 2000 is Ad weer terug gekomen en in 2002 heeft Intouch het 15-jarig jubileum mogen vieren, met een concert waaraan ook Remco Hakkert zijn medewerking verleende. Door de jaren heen heeft InTouch een aantal prachtige musicals ten gehore mogen brengen en in 2010 werd een eigen CD opgenomen: “Touched”

 

Inmiddels bestaat InTouch al 30 jaar en heeft het dit jubileum gevierd met een tweetal concerten. Bij een concert wordt het koor begeleid door een combo, bestaande uit een gitarist, een basgitarist en een drummer. Pieter Verhage is onze vaste pianist bij optredens en concerten.

Door de jaren heen is een ding hetzelfde gebleven en dat is het plezier in het zingen en het uitdragen van de Bijbelse boodschap.